Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 86 793 Kč
skladem
naše cena 43 Kč
skladem

NOVINKY

arr3Servírovací vozík nerezovýarr3Jak ošetřovat ocelovou pánev deBuyerOcelová pánve deBuyer jsou ideální na prudké restování masa či zeleniny, grilování, na křupavé... arr3Broušení nožůProvozujeme brusné centrum, kde Vám nabrousíme nože i nůžky profesionálně. Využijte našich služeb... arr3Úklidové prostředkyNovinky v našem sortimentu: jary na nádobí, univerzální prostředky na mytí podlah, tekuté písky,... arr3HACCP DICKOd Ledna 2006 platí v celé Evropě jednitná vyhláška týkající se zajištění bezpečnosti a hygieny...

» Basmati rýže
Indická rýže basmati

RÝŽE BASMATI

 

Rýže basmati nese jméno nejušlechtilejší odrůdy pěstované na úpatí Himalají. Roste na polích, která jsou zavlažována vodou přímo z ledovců. Křišťálově průzračná voda bohatá na minerály stéká z ohromné masy ledovců a k tomu čisté ovzduší dává rýži Basmati jedinečný charakter. Po sklizni se suší 2-3 roky. Má dlouhá štíhlá zrna, která se nelepí a jsou lehce stravitelná.

 

Účinky rýže Basmati na lidský organismus:

  • Rýže obsahuje velké množství proteinů, sacharidů a vitamín B. Výborně napomáhá při trávení, udržuje hladinu cukru v krvi, je vhodná pro bezlepkovou dietu a pro jedince trpící celiakii. Rýže basmati pomáhá při detoxikaci organismu, odvodňuje, snižuje riziko rakoviny tlustého střeva.

 

PŘÍPRAVA RÝŽÍ BASMATI ROAYL A KHUSBOO:

 

VAŘENÍ BEZ POKLIČKY:1 šálek rýže ponoříme do vody na 15-20 minut.Po propláchnutí vodu odstraníme a nahradíme 6-8 šálky vody.Za občasného míchání vaříme 8-10 minut.Po uvaření scedíme.
VAŘENÍ S POKLIČKOU:1 šálek rýže ponoříme do vody na dobu 15-20 minut.Po propláchnutí vodu odstraníme a nahradíme ji 1 ?  šálkem vody.Vaříme při snížené teplotě za občasného míchání 12-14 minut.Po uvaření hrnec z plotny odstavíme na 5-10 minut poté scedíme.
VAŘENÍ V MIKROVLNÉ TROUBĚ:1 šálek rýže ponoříme do vody na15-20 minut.Po propláchnutí vodu odstraníme a nahradíme 1 ? šálkem vody.Vložíme do mikrovlnné trouby a nastavíme vysokou teplotu vaření po dobu 15 minut.poté rýži vyjmeme a na 5 minut odstavíme.Před konzumací rýži lehce promícháme a načechráme vidličkou.

 

PŘÍPRAVA BASMATI RÝŽÍ SADABAHAR A MANPASAND:

 

VAŘENÍ BEZ POKLIČKY:1 šálek předem namočené rýže zalijeme 4  šálky vody. Dle chuti můžeme přidat sůl, máslo nebo olej. Vaříme za občasného míchání po dobu 15 minut. Poté scedíme a lehkým promícháním načechráme vidličkou.
VAŘENÍ S POKLIČKOU:1  šálek namočené rýže zalijeme 1 1/4 šálkem vody. Dle chuti můžeme přidat sůl, máslo nebo olej. Vaříme po dobu 10 minut při snížené teplotě za občasného míchání.Poté scedíme a lehkým promícháním načechráme vidličkou.
VAŘENÍ V MIKROVLNNÉ TROUBĚ:1 šálek předem namočené rýže zalijeme 2 šálky vody v hluboké mikrovlnné míse. Dle chuti můžeme přidat sůl, máslo nebo olej. Mísu přikryjeme pokličkou nebo plastovou fólií a vaříme při vyšší teplotě po dobu 12-15 minut. Po uvaření rýži lehce promícháme a necháme odstát po dobu 5 minut.