Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 3 891 Kč
skladem
naše cena 299 Kč
skladem

ZBOŽÍ V AKCI

NOVINKY

arr3Servírovací vozík nerezovýarr3Jak ošetřovat ocelovou pánev deBuyerOcelová pánve deBuyer jsou ideální na prudké restování masa či zeleniny, grilování, na křupavé... arr3Broušení nožůProvozujeme brusné centrum, kde Vám nabrousíme nože i nůžky profesionálně. Využijte našich služeb... arr3Úklidové prostředkyNovinky v našem sortimentu: jary na nádobí, univerzální prostředky na mytí podlah, tekuté písky,... arr3HACCP DICKOd Ledna 2006 platí v celé Evropě jednitná vyhláška týkající se zajištění bezpečnosti a hygieny...

» Basmati rýže
Indická rýže basmati

RÝŽE BASMATI

 

Rýže basmati nese jméno nejušlechtilejší odrůdy pěstované na úpatí Himalají. Roste na polích, která jsou zavlažována vodou přímo z ledovců. Křišťálově průzračná voda bohatá na minerály stéká z ohromné masy ledovců a k tomu čisté ovzduší dává rýži Basmati jedinečný charakter. Po sklizni se suší 2-3 roky. Má dlouhá štíhlá zrna, která se nelepí a jsou lehce stravitelná.

 

Účinky rýže Basmati na lidský organismus:

  • Rýže obsahuje velké množství proteinů, sacharidů a vitamín B. Výborně napomáhá při trávení, udržuje hladinu cukru v krvi, je vhodná pro bezlepkovou dietu a pro jedince trpící celiakii. Rýže basmati pomáhá při detoxikaci organismu, odvodňuje, snižuje riziko rakoviny tlustého střeva.

 

PŘÍPRAVA RÝŽÍ BASMATI ROAYL A KHUSBOO:

 

VAŘENÍ BEZ POKLIČKY:1 šálek rýže ponoříme do vody na 15-20 minut.Po propláchnutí vodu odstraníme a nahradíme 6-8 šálky vody.Za občasného míchání vaříme 8-10 minut.Po uvaření scedíme.
VAŘENÍ S POKLIČKOU:1 šálek rýže ponoříme do vody na dobu 15-20 minut.Po propláchnutí vodu odstraníme a nahradíme ji 1 ?  šálkem vody.Vaříme při snížené teplotě za občasného míchání 12-14 minut.Po uvaření hrnec z plotny odstavíme na 5-10 minut poté scedíme.
VAŘENÍ V MIKROVLNÉ TROUBĚ:1 šálek rýže ponoříme do vody na15-20 minut.Po propláchnutí vodu odstraníme a nahradíme 1 ? šálkem vody.Vložíme do mikrovlnné trouby a nastavíme vysokou teplotu vaření po dobu 15 minut.poté rýži vyjmeme a na 5 minut odstavíme.Před konzumací rýži lehce promícháme a načechráme vidličkou.

 

PŘÍPRAVA BASMATI RÝŽÍ SADABAHAR A MANPASAND:

 

VAŘENÍ BEZ POKLIČKY:1 šálek předem namočené rýže zalijeme 4  šálky vody. Dle chuti můžeme přidat sůl, máslo nebo olej. Vaříme za občasného míchání po dobu 15 minut. Poté scedíme a lehkým promícháním načechráme vidličkou.
VAŘENÍ S POKLIČKOU:1  šálek namočené rýže zalijeme 1 1/4 šálkem vody. Dle chuti můžeme přidat sůl, máslo nebo olej. Vaříme po dobu 10 minut při snížené teplotě za občasného míchání.Poté scedíme a lehkým promícháním načechráme vidličkou.
VAŘENÍ V MIKROVLNNÉ TROUBĚ:1 šálek předem namočené rýže zalijeme 2 šálky vody v hluboké mikrovlnné míse. Dle chuti můžeme přidat sůl, máslo nebo olej. Mísu přikryjeme pokličkou nebo plastovou fólií a vaříme při vyšší teplotě po dobu 12-15 minut. Po uvaření rýži lehce promícháme a necháme odstát po dobu 5 minut.