Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

 

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Úvod » KUCHYŇSKÉ NOŽE » Nože F.DICK- řada 1905

KUCHYŇSKÉ NOŽE / Nože F.DICK- řada 1905

Řadit podle 
Výrobce  


naše cena 1 299 Kč

skladem
novinka



naše cena 1 316 Kč

skladem
novinka






novinka


novinka


novinka







naše cena 2 368 Kč

skladem



naše cena 2 690 Kč

skladem
novinka







naše cena 3 227 Kč

skladem
novinka





 

Propojení tradice a moderny díky novému pojetí historického designu. V roce 1905 vyvinul Friedr.Dick sérii kuchařských nožů s masivním krkem, který nahradil do té doby obvyklé nýty.  Dříve i dnes okouzluje tato série nožů svým neobvyklým vzhledem. Čepel je tvořena ze speciální německé nerezové oceli XCrMoVMn.

V tomto roce přelomu a technického pokroku vyvinul výrobce nožů Friedr. Dick sérii kuchařských nožů s masivním krkem. Tímto byly nahrazeny až doposud běžné nýty, kterými byla rukojeť upevněna na ocelovou čepel.
Firma Dick byla založena v roce 1778 v Esslingenu a je stále  po 225 letech v majetku rodiny.
Nejvyšší míra kvality a optimální manipulace s využitím koncepce podle ergonomických požadavků , řadí výrobky firmy Dick v celém světě mezi nejlepší značky v profesionální kuchyni.
Firma Fridr. Dick oživila zajímavý design z  roku 1905 a s tím spojenou techniku. Tenkrát jakož i nyní tato série kovaných kuchařských nožů 1905 oslňuje svým  neobvyklým vzhledem. Dnes jsou používány moderní materiály a výrobní postupy. Pravidelné kroužky oceli jsou jedinečnou technikou spojeny neoddělitelně s umělou hmotou.  Čepel je tence zabroušena, nůž je optimálně vyvážen a zužuje se ke špičce. Čepel je zhotovena ze speciální patentem chráněné DICK nerezové oceli XCrMoVMn, která je preferována a ceněna špičkovými kuchaři. Díky kvalitní technologii procesu tvrzení při teplotě cca 1060° C a zchlazení na -190° C je vyrobena jemně disperzní martensitická struktura. (tvrdost přes 60 HRc).
Cíleným popouštěním ve více krocích při teplotě cca 200° C  je tvrdost šetrně přivedena na hodnotu 55 HRc. Tato tvrdost je záměrná, neboť zaručuje jedinečný a dynamicky ostrý řez a velmi trvanlivé a dokonalé ostří. Umění je tyto dva požadavky vyváženě sjednotit. Konečné ostří je zhotoveno dlouholetým a  zkušeným odborníkem ručně.
Pro ocenění kvality výrobku zvolil již v roce 1905 Friedr. Dick originální vtisk na čepeli nože s označením „F.Dick“. S touto sérií je spojen klasický design a moderní technologie. Důležitá je neobvyklá optika, nároky na dnešní vysoké hygienické požadavky a rovněž vysokou kvalitu a funkčnost nože.
Série "1905" byla vyznamenána cenou "Küche Award Technik 2007" v kategorii řezné techniky a přístrojů.
 
Užitečná doporučení pro péči o Vaše kuchyňské nože  jako garance pro jejich dlouhou životnost a pro radost z vaření:
  • Jako podložku byste měli používat při řezu prkénko z měkkého materiálu, např. z  umělé hmoty.
  • Nikdy neřežte Vaším nožem např. kosti a nepoužívejte tvrdé podložky např. sklo, mramor nebo granit.
Jinak může být nůž velice rychle tupý.
  • Nože jsou veskrze vhodné pro myčku. Přesto doporučujeme provádět čištění Vašich nožů ručně. Jemné ostří se může v myčce lehce ohnout a díky tomu ztratí optimální řezný výkon. Proto upřednostňujeme ruční čištění nože pod tekoucí vodou jemným hadříkem a šetrným přípravkem. Po čištění ihned nůž osušte a tím zabráníte tvorbě fleků na čepeli.
 
Náš typ: chovejte se jako profesionálové, vyrovnejte ostří častým krátkým přejetím ocilkou před nebo po každém použití nože. Nečekejte, až budete mít pocit, že řezný výkon klesl.