Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 4 707 Kč
skladem
naše cena 35 926 Kč
skladem
naše cena 121 Kč
skladem

Úvod » VAKUOVÉ BALIČKY

Vakuování potravin a uskladnění ve vakuových sáčcích

Vakuové baličky Henkelman slouží pro vakuování potravin v hotelich, restauracích, bistrech, ale i v domácnostech.

Jak již víme,velkou problematikou je čerstvé uchování potravin po delší dobu.V minulosti se nejčastěji používaly konzervace potravin – ovšem na úkor jejich nutriční hodnoty – sůl, ocet nebo sušení. Následné skladování takto konzervovaných potravin, ale mnohdy probíhalo v nehygienických podmínkách. Pak přišlo uchovávání potravin v ledničce, kde jsou potraviny skladovány při nízkých teplotách, které zabraňují šíření bakterií. To ale vede k tomu, že zelenina změkne a vyschne, maso změní svou barvu a může zhořknout a ryby, pro něž je charakteristický velmi výrazný pach, jej šíří na vše, co je uskladněno v jejich blízkosti (společně s rybami bychom rozhodně neměli skladovat mléčné výrobky). Čerstvé vůně a chutě tak byly obětovány, aby byla prodloužena doba skladování potravin.

Dát např. houby, ryby, sýry, uzeniny pro grilování nebo marinované maso jen do obyčejného mikrotenového sáčku nebo do špatně kryté misky nic nevyřeší. Naopak, tyto potraviny se v nich spíše zapaří, dříve podléhají zkáze a lednička načichne tak jako tak.

Jak tedy potraviny správně uchovávat? Rádi bychom vám doporučili speciální  produkty značky Henkelman.

Co vlastně docílíte vakuováním potravin!

Ve vakuu nedochází k osychání potravin, mezi potravinami se nepřenáší pachy, potraviny zachovávají svou barvu i chuť. Vakuum zabraňuje ztrátám výživných látek a vitaminů, a především brání napadení potravin plísněmi a šíření jiných mikroorganismů. Taková ochrana potravin se vyplatí nejen v letních měsících. Vakuový systém VacSy je ideální jak pro uchování potravin, které se rychle kazí nebo jsou čichově výrazné, ale také pro nakládání masa před grilováním.

 

Řadit podle 
Výrobce  


naše cena 1 Kč

skladem
novinka



naše cena 2 Kč

skladem



naše cena 4 Kč

skladem
novinka



naše cena 4 Kč

skladem
novinka



naše cena 5 Kč

skladem
novinka



naše cena 120 Kč

skladem



naše cena 196 Kč

skladem



naše cena 272 Kč

skladem



naše cena 534 Kč

skladem


běžná cena 10 600 Kč

naše cena 7 900 Kč

skladem
novinka



naše cena 15 889 Kč

skladem
novinka


běžná cena 28 919 Kč

naše cena 24 499 Kč

skladem
novinka



naše cena 31 570 Kč

skladem
akce
doprava zdarma


běžná cena 47 069 Kč

naše cena 42 362 Kč

skladem
akce
doprava zdarma


běžná cena 59 169 Kč

naše cena 53 252 Kč

skladem
akce


běžná cena 60 379 Kč

naše cena 54 341 Kč

skladem
akce

Sous Vide je v překladu vaření ve vakuu

Váření probíhá při nízkých teplotách a přesných časových hodnotách.

Čerstvá potravina se předem zavakuuje do vakuových sáčků. Pomocí vakuové baličky je z potraviny vysán vzduch a zafóliovaný pokrm se vkládá do mikroprocesorově řízených míchaných nebo nemíchaných vodních lázní.

Vařit Sous vide lze jen s velmi přesnými vodními lázněmi, které jsou schopny udržovat teplotu na desetiny až setiny stupňů Celsia v celém prostoru lázně. Pokud se však k Sous vide použije zařízení, které má teplotní fluktuaci více než 1°C, tak např. maso připravované v tomto zařízení bude nedokonale připravené a v některých místech více a někde méně uvařené.  Jen při použití správné vodní lázně dosáhneme 100% výsledku a co je důležité - přesnou opakovatelnost přípravy.

Sous vide vaření je často označován jako pomalé neboli "slow-vaření" protože vzhledem k výrazně nižší teplotě vaření, kdy se používá teplota okolo 65°C jsou nezbytné  mnohem delší časy. Musíme si ale uvědomit, že při používaní metody Sous vide vaříme systémem'Cook-Chill-Regen' (vařit - zchladit - ohřát) což ve skutečnosti, pokud máme jídlo připravené a zchlazené, tak od objednávky k servírování uběhne několik minut (předpokládejme, že lázeň k ohřátí pokrmu je připravená a vyhřátá na cca. 40 - 50°C). Sous vide vaření je tedy absolutní systém, kdy je možno krok-za-krokem předpřipravit pokrmy, jenž  i nezkušeným kuchařům umožní vydávat pokrmy připravené Sous vide.

Výsledkem Sous vide vaření je perfektně připravený pokrm, který si zachovává přirozenou chuť potraviny, aroma, křehkost a texturu, současně zůstávají zachovány a neporušeny všechny živiny uvnitř pokrmu. Zejména při vaření masa a ryb ve vodní lázni se dosahuje trvale perfektních výsledků, maso je dokonale připravené, je křehké a vlhké v porovnání s konvenčním pečením nebo smažením na pánvi.Nedochází ke kontaminaci jinými příchutěmi (jako např. při přípravě v horkovzdušným troubách, konvektomatech apod.) a tento proces je vždy konzistentní. Používáním Sous vide jsou minimalizovány ztráty hmotnosti připravovaných pokrmů (je prokázáno, že ztráty nejsou vyšší než 5% hmotnosti připravovaného pokrmu). 

Vakuové balení potravin - velmi důležitý krok při přípravě potraviny k vaření sous vide. K balení potravin se používají speciální fólie a tzv.vakuová balička pomocí které se z potraviny vysaje vzduch a tím se zabrání  jak tvorbě aerobních bakterií, tak i oxidaci potravin a ztrátám odpařováním. Potravina vakuově zabalená si uchovává svou šťavnatost, přirozenou vůni a chuť. Vakuové balení rovněž umožňuje efektivní přenos tepelné energie do potravin. Doporučujeme kvalitní  baličky firmy Henkelmann