Kde nás najdete
  1. Úvod
  2. RECEPTY
  3. Basmati rýže

Indická rýže basmati

RÝŽE BASMATI

 

Rýže basmati nese jméno nejušlechtilejší odrůdy pěstované na úpatí Himalají. Roste na polích, která jsou zavlažována vodou přímo z ledovců. Křišťálově průzračná voda bohatá na minerály stéká z ohromné masy ledovců a k tomu čisté ovzduší dává rýži Basmati jedinečný charakter. Po sklizni se suší 2-3 roky. Má dlouhá štíhlá zrna, která se nelepí a jsou lehce stravitelná.

 

Účinky rýže Basmati na lidský organismus:

  • Rýže obsahuje velké množství proteinů, sacharidů a vitamín B. Výborně napomáhá při trávení, udržuje hladinu cukru v krvi, je vhodná pro bezlepkovou dietu a pro jedince trpící celiakii. Rýže basmati pomáhá při detoxikaci organismu, odvodňuje, snižuje riziko rakoviny tlustého střeva.

 

PŘÍPRAVA RÝŽÍ BASMATI ROAYL A KHUSBOO:

 

VAŘENÍ BEZ POKLIČKY:1 šálek rýže ponoříme do vody na 15-20 minut.Po propláchnutí vodu odstraníme a nahradíme 6-8 šálky vody.Za občasného míchání vaříme 8-10 minut.Po uvaření scedíme.
VAŘENÍ S POKLIČKOU:1 šálek rýže ponoříme do vody na dobu 15-20 minut.Po propláchnutí vodu odstraníme a nahradíme ji 1 ?  šálkem vody.Vaříme při snížené teplotě za občasného míchání 12-14 minut.Po uvaření hrnec z plotny odstavíme na 5-10 minut poté scedíme.
VAŘENÍ V MIKROVLNÉ TROUBĚ:1 šálek rýže ponoříme do vody na15-20 minut.Po propláchnutí vodu odstraníme a nahradíme 1 ? šálkem vody.Vložíme do mikrovlnné trouby a nastavíme vysokou teplotu vaření po dobu 15 minut.poté rýži vyjmeme a na 5 minut odstavíme.Před konzumací rýži lehce promícháme a načechráme vidličkou.

 

PŘÍPRAVA BASMATI RÝŽÍ SADABAHAR A MANPASAND:

 

VAŘENÍ BEZ POKLIČKY:1 šálek předem namočené rýže zalijeme 4  šálky vody. Dle chuti můžeme přidat sůl, máslo nebo olej. Vaříme za občasného míchání po dobu 15 minut. Poté scedíme a lehkým promícháním načechráme vidličkou.
VAŘENÍ S POKLIČKOU:1  šálek namočené rýže zalijeme 1 1/4 šálkem vody. Dle chuti můžeme přidat sůl, máslo nebo olej. Vaříme po dobu 10 minut při snížené teplotě za občasného míchání.Poté scedíme a lehkým promícháním načechráme vidličkou.
VAŘENÍ V MIKROVLNNÉ TROUBĚ:1 šálek předem namočené rýže zalijeme 2 šálky vody v hluboké mikrovlnné míse. Dle chuti můžeme přidat sůl, máslo nebo olej. Mísu přikryjeme pokličkou nebo plastovou fólií a vaříme při vyšší teplotě po dobu 12-15 minut. Po uvaření rýži lehce promícháme a necháme odstát po dobu 5 minut.

Provozní doba:

Pondělí - Pátek : 8,00 - 17,00 hod.

Objednávky obdržené do 11,00 hod. se snažíme expedovat již druhý den.

Do balíku nedáváme žádné doklady, faktury zasíláme vždy emailem.

 

APARTMÁNY Vila Hořičky - Ratibořice

http://www.vilahoricky.cz/

Fakturační a doručovací adresa:

Makeľ Pavol

Hořičky 88

552 05 Hořičky

IČO: 88784177

DIČ: CZ7504288946

Mobil: 731 176 899

E-mail: info@gastrokuchyne.cz

2019 © Pavol Makel Všechna práva vyhrazena