1. Úvod
  2. BLOG
  3. NÁVODY
  4. Návod brousku na nože Chef's Choice M-120
16.02.2019

Návod brousku na nože Chef's Choice M-120

Detailní popis produktu

brousek-120-ikony-nozu

Univerzální elektrický brousek určený pro domácnosti a kompletní sadu všech používaných nožů. Model 120 (M 120) od amerického specialisty na broušení Chief's Choice obsahuje 3 sady brusných kotoučů, které dokáží vytvořit, opravit nebo uhladit ostří za několik málo okamžiků bez rizika přehřátí. Je vyráběn v U.S.A., takže je zajištěna moderní technologie.

Pro koho je elektrický brousek M 120 určen?

Model 120 je určen pro větší domácnost nebo pro širší výběr nožů. Umožňuje brousit všechny druhy běžně používaných nožů užívaných v Evropě a Spojených státech (standardní úhel ostří 20°):

  • Kuchyňské nože všech velikostí a účelů
  • Kuchařské nože
  • Řeznické nože
  • Řeznické sekáčky
  • Nože s pilkovým nebo vlnitým ostřím (typicky nože na pečivo)
  • Lovecké nože
  • Zahradnické nože
  • Sportovní nože

Technologie vedení nože při broušení zajišťuje přesný úhel broušení. Je tedy určen pro uživatele, kteří nepotřebují znát technologii broušení, ale vyžadují naostřit nože během několika okamžiků s maximální péčí. Je určen pro širokou kvalitu nožů (od "levných" kuchyňských nožů vyrobených z tenké oceli až po Master Chief kuchařské kované nože z velmi tvrdé oceli). 

Jak funguje brousek M 120?

M-120 je elektrický brousek pracující na principu pohyblivých brusných kotoučů ze 100% diamantového abraziva. Ty jsou poskládány v párech ve třech štěrbinách opatřených vodícími lištami, které neomylně vedou čepel nože. Tím je zajištěno, že i bez znalosti broušení je vytvořena ideální hrana ostří, stejně jako od výrobce nožů. Tyto lišty jsou vedeny z obou stran brusných kotoučů a umožňují tak jednostranné broušení (nože broušené pouze k jedné straně čepele).

Třífázové broušení M 120

Fáze 1 ostření M 1201. fáze broušení: Vytváření hrany ostří - jedná se o první fázi broušení nožů. Na noži vytváří stabilní široký úhel, který slouží pro přípravu ostří pro případné další fáze brousku. Sám o sobě s leštící fází se používá pro nože, které budou krájet nebo sekat tvrdé materiály a vyžadují více materiálu za ostřím. Například pro řeznické nože (narážejí na kosti, chrupavky apod.), sekáčky (oddělování kostí, větších kusů masa, naráží vysokou rychlostí na špalek nebo prkno), lovecké, zahradní nebo zavírací nože (dřevo apod.).

Fáze 2 ostření M 120

2. fáze broušení: Broušení nožů (vhodné pro tvrdou i měkčí ocel pro jemnější práci). Vytváří druhou hranu nožů, která zvyšuje ostrost nože a zároveň ubírá materiál za ostřím. Toto ostří je pak vhodné zejména pro kuchyňské a kuchařské nože, kde se vyžaduje schopnost překrojení měkčích materiálů (například potravin všeho druhu). Zároveň slouží pro ladění ostří sportovních, univerzálních, loveckých nožů vyžadující vyšší ostrost.

Fáze 3 ostření M 120

3. fáze broušení: Fáze leštění ostří se používá pro všechny druhy nožů a slouží k vyleštění ostří a zajištění jeho vysoké ostrosti a maximální výdrže. Toho se dosahuje za pomoci nejjemnějšího diamantového abraziva, které odstraní drobné nedostatky na jehle ostří na mikroskopické úrovni a zajistí tak delší životnost ostří. 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Provozní doba:

Pondělí - Pátek : 8,00 - 17,00 hod.

Objednávky obdržené do 11,00 hod. se snažíme expedovat již druhý den.

Do balíku nedáváme žádné doklady, faktury zasíláme vždy emailem.

 

APARTMÁNY Vila Hořičky - Ratibořice

http://www.vilahoricky.cz/

Fakturační a doručovací adresa:

Makeľ Pavol

Hořičky 88

552 05 Hořičky

IČO: 88784177

DIČ: CZ7504288946

Mobil: 731 176 899

E-mail: info@gastrokuchyne.cz

2019 © Pavol Makel Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz