- TIPY NA DÁRKY
- Regály a regálové systémy
- PROSTŘEDKY NA ÚKLID
- Jednorázové obaly a nádobí
- DEKORACE
- DROGERIE
- DOMÁCNOST
- ELEKTRO
- KITCHENAID
- KUCHYNĚ
- MÓDA A DOPLŇKY
- BARMANSKÉ POMŮCKY
- PORCELÁN
- STOLOVÁNÍ A BUFET
- PIZZA
- PODNOSY A TÁCY
- Úvod
- DŮM A ZAHRADA
- Kuchyně
- Vaření
- Pánve na palačinky
DŮM A ZAHRADA / Pánve na palačinky
Jak používat ocelové, nepřilnavé, litinové pánve.
Pánve doporučujeme umývat pánve horkou vodou. Ocelová pánev se nesmí nechat namočená delší dobu ve vodě. Po použití pánev umyjte a vytřete do sucha. Vnitřní část ocelové pánve vytřete olejem. Ocelovou pánev nemyjte v myčkách nádobí. Pánev s nepřilnavým povrchem před namočením do vody je nutno počkat , až pánev vychladne. Používejte mekký hadřík nebo houbičku. Pánev nenahřívejte prázdnou, pouze pokud je na ní tuk nebo potravina. Používejte pouze nástroje určené pro nepřilnavé povrchy. Litinové pánve doporučujeme po použití pánve ještě teplou pánev umýt bez čistících prostředků, možno použít i drátěnku. Pánev doporučujeme vytřít do sucha. Vnitřní část litinové pánve vytřete olejem. Nedoporučujeme přípravu kyselých jídel.
JAK VYPÁLIT OCELOVOU PÁNEV
1. na pánvičku vložte slupky od brambor, vlijte cca 200 ml vody
2. vařte na pánvičce cca 20 min.,aby se slupky začaly připalovat
3. vylijte vodu se slupkami, omyjte pod tekoucí teplou vodou
4. nalijte na pánev tenkou vrstvu oleje
5. smažte olej několik minut, poté vytřete olej papírovým ručníkem