Kde nás najdete
  1. Úvod
  2. VAKUOVÉ BALIČKY

Vakuování potravin a uskladnění ve vakuových sáčcích

Vakuové baličky Henkelman slouží pro vakuování potravin v hotelich, restauracích, bistrech, ale i v domácnostech.

Jak již víme,velkou problematikou je čerstvé uchování potravin po delší dobu.V minulosti se nejčastěji používaly konzervace potravin – ovšem na úkor jejich nutriční hodnoty – sůl, ocet nebo sušení. Následné skladování takto konzervovaných potravin, ale mnohdy probíhalo v nehygienických podmínkách. Pak přišlo uchovávání potravin v ledničce, kde jsou potraviny skladovány při nízkých teplotách, které zabraňují šíření bakterií. To ale vede k tomu, že zelenina změkne a vyschne, maso změní svou barvu a může zhořknout a ryby, pro něž je charakteristický velmi výrazný pach, jej šíří na vše, co je uskladněno v jejich blízkosti (společně s rybami bychom rozhodně neměli skladovat mléčné výrobky). Čerstvé vůně a chutě tak byly obětovány, aby byla prodloužena doba skladování potravin.

Dát např. houby, ryby, sýry, uzeniny pro grilování nebo marinované maso jen do obyčejného mikrotenového sáčku nebo do špatně kryté misky nic nevyřeší. Naopak, tyto potraviny se v nich spíše zapaří, dříve podléhají zkáze a lednička načichne tak jako tak.

Jak tedy potraviny správně uchovávat? Rádi bychom vám doporučili speciální  produkty značky Henkelman.

Co vlastně docílíte vakuováním potravin!

Ve vakuu nedochází k osychání potravin, mezi potravinami se nepřenáší pachy, potraviny zachovávají svou barvu i chuť. Vakuum zabraňuje ztrátám výživných látek a vitaminů, a především brání napadení potravin plísněmi a šíření jiných mikroorganismů. Taková ochrana potravin se vyplatí nejen v letních měsících. Vakuový systém VacSy je ideální jak pro uchování potravin, které se rychle kazí nebo jsou čichově výrazné, ale také pro nakládání masa před grilováním.

 

Zobrazuji 1-16 z 16
    Vakuové sáčky 150x200mm
    1 Kč
    1 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
      Vakuové sáčky 200x300 mm
      2 Kč
      2 Kč bez DPH
      Skladem
      ks
        Vakuové sáčky 300x400 mm
        4 Kč
        3 Kč bez DPH
        Skladem
        ks
          Vakuové sáčky 250x400 mm
          4 Kč
          3 Kč bez DPH
          Skladem
          ks
            Vakuové sáčky 350x400 mm
            5 Kč
            4 Kč bez DPH
            Skladem
            ks
              Sáčky vakuovací 160x230 mm
              120 Kč
              99 Kč bez DPH
              Skladem
                Sáčky vakuovací 200x300 mm
                196 Kč
                162 Kč bez DPH
                Skladem
                  Sáčky vakuovací 250x350 mm
                  272 Kč
                  225 Kč bez DPH
                  Skladem
                    Olej do vakuové baličky 0,5L
                    534 Kč
                    441 Kč bez DPH
                    Na eshopu do 24 hodin
                    ks
                      Sous vide vana s víkem pro Sotcooker GN 1/1
                      Běžná cena 10 600 Kč
                      7 900 Kč
                      6 529 Kč bez DPH
                      Na eshopu do 24 hodin
                      ks
                        Sous-vide systém 20l
                        15 889 Kč
                        13 131 Kč bez DPH
                        Skladem
                          Sous Vide Softcooker - ponorný vařič
                          Běžná cena 28 919 Kč
                          24 499 Kč
                          20 247 Kč bez DPH
                          Na eshopu do 24 hodin
                          ks
                          • Akce
                          • Doprava ZDARMA
                          Vakuová balička VI-VAC260
                          31 570 Kč
                          26 091 Kč bez DPH
                          Skladem
                          • Akce
                          • Doprava ZDARMA
                          Vakuová balička Henkelman mini JUMBO
                          Běžná cena 47 069 Kč
                          42 362 Kč
                          35 010 Kč bez DPH
                          Skladem
                          ks
                          • Akce
                          Vakuová balička Henkelman Jumbo plus
                          Běžná cena 59 169 Kč
                          53 252 Kč
                          44 010 Kč bez DPH
                          Skladem
                          ks
                          • Akce
                          Vakuová balička Henkelman Jumbo 30
                          Běžná cena 60 379 Kč
                          54 341 Kč
                          44 910 Kč bez DPH
                          Skladem
                          ks
                          Produktů na stránku 72144216

                          Sous Vide je v překladu vaření ve vakuu

                          Váření probíhá při nízkých teplotách a přesných časových hodnotách.

                          Čerstvá potravina se předem zavakuuje dovakuových sáčků. Pomocí vakuové baličky je z potraviny vysán vzduch a zafóliovaný pokrm se vkládá do mikroprocesorově řízených míchaných nebo nemíchaných vodních lázní.

                          Vařit Sous vide lze jen s velmi přesnými vodními lázněmi, které jsou schopny udržovat teplotu na desetiny až setiny stupňů Celsia v celém prostoru lázně. Pokud se však k Sous vide použije zařízení, které má teplotní fluktuaci více než 1°C, tak např. maso připravované v tomto zařízení bude nedokonale připravené a v některých místech více a někde méně uvařené.  Jen při použití správné vodní lázně dosáhneme 100% výsledku a co je důležité - přesnou opakovatelnost přípravy.

                          Sous vide vaření je často označován jako pomalé neboli "slow-vaření" protože vzhledem k výrazně nižší teplotě vaření, kdy se používá teplota okolo 65°C jsou nezbytné  mnohem delší časy. Musíme si ale uvědomit, že při používaní metody Sous vide vaříme systémem'Cook-Chill-Regen' (vařit - zchladit - ohřát) což ve skutečnosti, pokud máme jídlo připravené a zchlazené, tak od objednávky k servírování uběhne několik minut (předpokládejme, že lázeň k ohřátí pokrmu je připravená a vyhřátá na cca. 40 - 50°C). Sous vide vaření je tedy absolutní systém, kdy je možno krok-za-krokem předpřipravit pokrmy, jenž  i nezkušeným kuchařům umožní vydávat pokrmy připravené Sous vide.

                          Výsledkem Sous vide vaření je perfektně připravený pokrm, který si zachovává přirozenou chuť potraviny, aroma, křehkost a texturu, současně zůstávají zachovány a neporušeny všechny živiny uvnitř pokrmu. Zejména při vaření masa a ryb ve vodní lázni se dosahuje trvale perfektních výsledků, maso je dokonale připravené, je křehké a vlhké v porovnání s konvenčním pečením nebo smažením na pánvi.Nedochází ke kontaminaci jinými příchutěmi (jako např. při přípravě v horkovzdušným troubách, konvektomatech apod.) a tento proces je vždy konzistentní. Používáním Sous vide jsou minimalizovány ztráty hmotnosti připravovaných pokrmů (je prokázáno, že ztráty nejsou vyšší než 5% hmotnosti připravovaného pokrmu). 

                          Vakuové balení potravin - velmi důležitý krok při přípravě potraviny k vaření sous vide. K balení potravin se používají speciální fólie a tzv.vakuová balička pomocí které se z potraviny vysaje vzduch a tím se zabrání  jak tvorbě aerobních bakterií, tak i oxidaci potravin a ztrátám odpařováním. Potravina vakuově zabalená si uchovává svou šťavnatost, přirozenou vůni a chuť. Vakuové balení rovněž umožňuje efektivní přenos tepelné energie do potravin. Doporučujeme kvalitní  baličky firmy Henkelmann

                          Provozní doba:

                          Pondělí - Pátek : 8,00 - 17,00 hod.

                          Objednávky obdržené do 11,00 hod. se snažíme expedovat již druhý den.

                          Do balíku nedáváme žádné doklady, faktury zasíláme vždy emailem.

                           

                          APARTMÁNY Vila Hořičky - Ratibořice

                          http://www.vilahoricky.cz/

                          Fakturační a doručovací adresa:

                          Makeľ Pavol

                          Hořičky 88

                          552 05 Hořičky

                          IČO: 88784177

                          DIČ: CZ7504288946

                          Mobil: 731 176 899

                          E-mail: info@gastrokuchyne.cz

                          2019 © Pavol Makel Všechna práva vyhrazena
                          Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz