1. Úvod
  2. RECEPTY
  3. Vakuové vaření
Sous Vide vaření ve vakuových sáčcích

Sous Vide je v překladu vaření ve vakuu

Váření probíhá při nízkých teplotách a přesných časových hodnotách.

Čerstvá potravina se předem zavakuuje dovakuových sáčků. Pomocí vakuové baličky je z potraviny vysán vzduch a zafóliovaný pokrm se vkládá do mikroprocesorově řízených míchaných nebo nemíchaných vodních lázní.

Vařit Sous vide lze jen s velmi přesnými vodními lázněmi, které jsou schopny udržovat teplotu na desetiny až setiny stupňů Celsia v celém prostoru lázně. Pokud se však k Sous vide použije zařízení, které má teplotní fluktuaci více než 1°C, tak např. maso připravované v tomto zařízení bude nedokonale připravené a v některých místech více a někde méně uvařené.  Jen při použití správné vodní lázně dosáhneme 100% výsledku a co je důležité - přesnou opakovatelnost přípravy.

Sous vide vaření je často označován jako pomalé neboli "slow-vaření" protože vzhledem k výrazně nižší teplotě vaření, kdy se používá teplota okolo 65°C jsou nezbytné  mnohem delší časy. Musíme si ale uvědomit, že při používaní metody Sous vide vaříme systémem 'Cook-Chill-Regen' (vařit - zchladit - ohřát) což ve skutečnosti, pokud máme jídlo připravené a zchlazené, tak od objednávky k servírování uběhne několik minut (předpokládejme, že lázeň k ohřátí pokrmu je připravená a vyhřátá na cca. 40 - 50°C). Sous vide vaření je tedy absolutní systém, kdy je možno krok-za-krokem předpřipravit pokrmy, jenž  i nezkušeným kuchařům umožní vydávat pokrmy připravené Sous vide.

Výsledkem Sous vide vaření je perfektně připravený pokrm, který si zachovává přirozenou chuť potraviny, aroma, křehkost a texturu, současně zůstávají zachovány a neporušeny všechny živiny uvnitř pokrmu. Zejména při vaření masa a ryb ve vodní lázni se dosahuje trvale perfektních výsledků, maso je dokonale připravené, je křehké a vlhké v porovnání s konvenčním pečením nebo smažením na pánvi.Nedochází ke kontaminaci jinými příchutěmi (jako např. při přípravě v horkovzdušným troubách, konvektomatech apod.) a tento proces je vždy konzistentní. Používáním Sous vide jsou minimalizovány ztráty hmotnosti připravovaných pokrmů (je prokázáno, že ztráty nejsou vyšší než 5% hmotnosti připravovaného pokrmu).

Vakuové balení potravin - velmi důležitý krok při přípravě potraviny k vaření sous vide. K balení potravin se používají speciální fólie a tzv. vakuová balička pomocí které se z potraviny vysaje vzduch a tím se zabrání  jak tvorbě aerobních bakterií, tak i oxidaci potravin a ztrátám odpařováním. Potravina vakuově zabalená si uchovává svou šťavnatost, přirozenou vůni a chuť. Vakuové balení rovněž umožňuje efektivní přenos tepelné energie do potravin. Doporučujeme kvalitní  baličky firmy Henkelmann

Využijte naší nabídky vakuových sáčků.

200x300mm = 1,92 Kč s DPH/1 ks balení po 100ks

300x400mm = 3,82 Kč s DPH/1 ks balení po 100 ks

250x400mm = 4,00 Kč s DPH/1 ks balení po 100 ks

350x400mm = 4,71Kč s DPH/1 ks balení po 100 ks

150x200mm = 0,96 Kč s DPH/1 ks balení po 100ks


Provozní doba:

Pondělí - Pátek : 8,00 - 17,00 hod.

Objednávky obdržené do 11,00 hod. se snažíme expedovat již druhý den.

Do balíku nedáváme žádné doklady, faktury zasíláme vždy emailem.

 

APARTMÁNY Vila Hořičky - Ratibořice

http://www.vilahoricky.cz/

Kde nás najdete? Výdejní místa - GLS ParcelShop CZ

Všechny místa osobního odběru

Osobní odběr parcelshop Praha

Osobní odběr parcelshop Brno

Osobní odběr parcelshop Ostrava

Osobní odběr parcelshop Pardubice

Osobní odběr parcelshop Plzeň

Osobní odběr parcelshop České Budějovice

 

Fakturační údaje:

 

Makeľ Pavol

Hořičky 88

552 05 Hořičky

IČO: 88784177

DIČ: CZ7504288946

Mobil: 731 176 899

E-mail: info@gastrokuchyne.cz

Oblíbené kategorie:

DROGERIE

DOMÁCNOST

ELEKTRO

 

KÁVA, ČAJ

KUCHYNĚ

MÓDA

STOLOVÁNÍ

2019 © Pavol Makel Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz