Od Ledna 2006 platí v celé Evropě jednitná vyhláška týkající se zajištění bezpečnosti a hygieny potravin.
Hlavním záměrem tohoto nařízení je zavedení jednotné hygienické normy v Evropské unii, která zajistí zdravotní nezávadnost potravin.
Pouze kuchařské nože s barevnou rukojetí umožní jasně vyditelnou diferenciaci při rozlišení zpracovaných potravin a tím zabrání křížené kontaminaci mezi jednotlivými výrobními úseky. Pro rizikové kategorie byůa vyvynuta mezinárodně platná barevná odlišení:
červená je určena pro červené maso
modrá pro ryby
žlutá pro drůbež
zelená pro ovoce a zeleninu
Obzvlášť hygienické jsou nože s umělohmotnou rukojetí, kterými nepronikne žádné znečištění.
Doporučujeme naši nabídku kovaných nožů značky Giesser Messer, kterou nabízíme na eshopu www.abckuchyne.cz